Pealtnägija Volgogradis: inimesed sattusid paanikasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul Volgogradis plahvatanud troll.
Täna hommikul Volgogradis plahvatanud troll. Foto: SCANPIX

Täna Lõuna-Venemaal Volgogradis aset leidnud pommiplahvatuse sündmuspaiga lähedal elava Alina Averjasova sõnul sattusid inimesed paanikasse.

«Plahvatuse hetkel ma magasin ja ärkasin tohutu plahvatuse peale,» kirjeldas Averjasova täna varahommikul Džeržinski linnaosas asuva turu lähedal rahvast täis trollibussistoimunud plahvatust.

«Ma kuulsin, kuidas kahel esimesel korrusel aknad purunesid. Ma vaatasin aknast välja, oli endiselt pime, kuid ma nägin plahvatuses katki rebitud bussi (võimude teatel oli tegu trolliga – toim) ja inimesi, kes jooksid sealt karjudes eemale. Osa neist oli haavatud, paljud paanikas,» jätkas Averjasova.

«Mõne minutiga sõitsid kohale politseiauto, kiirabi ja tuletõrje. Kõik teed ja tänavad suleti, keegi ei saanud sündmuspaigale läheneda, inimesi hakati evakueerima. Kohale saabunud politsei hakkas otsima läheduses [teist] pommi,» lisas Averjasova, kelle sõnul oli juhtunu väga hirmutav.

Rohkem lõhkekehi pole siiski leitud. Samas tekitas kohalikes paanikat kuulujutt, nagu oleks linnas toimunud veel üks plahvatus.

«Teated teistest pommirünnakutest puuduvad. Inimesed on pidevalt helistanud ja küsinud selle kohta, kuid pole midagi, mis kuulujutte kinnitaks,» ütles siseministeeriumi esindaja Volgogradi piirkonnas Svetlana Smoljanova.

Arvatavas terrorirünnakus hukkus viimastel andmetel 14 ja sai vigastada üle 20 inimese. Kohalikud võimud teatasid varem ka 15 hukkunust, kuid ametlik kinnitus sellele puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles