Uurijad süüdistavad plahvatuses meessoost enesetapuvõitlejat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene uurijad sündmuspaigal.
Vene uurijad sündmuspaigal. Foto: SCANPIX

Vene uurijate sõnul korraldas vähemalt 14 inimelu nõudnud pommiplahvatuse Volgogradi rahvarohkes trollis meessoost enesetapuvõitleja.

«Esialgsetele andmetele tuginedes on praegu võimalik öelda, et lõhkeseadeldise õhkis enesetapuvõitleja – mees, kelle kehaosad on kokku kogutud ja saadetud geneetiliseks analüüsimiseks,» teatas uudisteagentuur BNS Venemaa uurimiskomitee avaldusele viidates.

Kuigi uurimiskomitee ei avalikustanud võimaliku enesetapuründaja nime ega päritolu, siis üks julgeolekuallikas ütles uudisteagentuurile Interfax, et tegemist võib olla Mari Eli vabariigis Volžskis sündinud Pavel Petšenkiniga, kes teadaolevalt ühines pärast islamiusku astumist 2012. aastal Dagestanis tegutseva grupeeringuga. Petšenkinit tuntakse ka nime all Ansar ar-Rusi.

Väidetavalt on Petšenkini isalt võetud vereproov, kuid selle tulemus pole teada.

Venemaa Föderaalne Juurdlusbüroo (FSB) oli juba varem teatanud, et eile Volgogradi raudteejaamas toimunud ja 17 inimelu nõudnud plahvatus ning täna samas linnas rahvast täis trollibussis aset leidnud plahvatus on omavahel seotud ning need plaaniti koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles