Lumetorm peatas Antarktikas jäävangis oleva laeva päästetööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäävangis Akademik Šokalski.
Jäävangis Akademik Šokalski. Foto: SCANPIX

Lumetorm ja halb nähtavus ei lubanud Austraalia jäälõhkujal täna jõuda Antarktikas jäävangis oleva Vene uurimislaevani, ilmaolud ei lase evakueerida laevalolijaid ka helikopteritega, teatasid võimud.

Jäälõhkuja Aurora Australis jõudis uurimislaevast Akademik Šokalski kümne meremiili kaugusele, kuid oli sunnitud tugeva tuule ja lumesaju tõttu tagasi pöörduma.

«Piirkonnas, kus Akademik Šokalski jäävangis on, ulatub tuule kiirus praegu 30 sõlmeni, lisaks on tugev lumesadu,» teatas Austraalia mereohutusamet. «Ilmaolude tõttu on nähtavus väga halb ning Aurora Australisel pole ohutu teekonda jätkata.»

Mereohutusameti teatel jätkatakse päästetöid kohe, kui tingimused seda lubavad. Praegu viibib Austraalia jäälõhkuja lahtises vees Vene laevast 18 meremiili kaugusel. Austraalia päästeteenistus on jäävangis laevaga pidevas ühenduses.

Akademik Šokalski, mille pardal on 74-liikmeline teadusekspeditsioon, saatis hädakutsungi välja eelmisel kolmapäeval, kui jäi Prantsuse baasist Dumont D´Urville´ist umbes sada meremiili ida pool jäävangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles