Soome kaitsepolitsei turvab Soome sportlasi Sotši taliolümpial

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotši olümpiapark
Sotši olümpiapark Foto: SCANPIX

Soome kaitsepolitsei teatas, et turvab oma riigi sportlasi Venemaal Sotšis 2014. aasta veebruaris toimuvatel taliolümpiamängudel.

Soome olümpiakomitee on kinnitanud juba ühe kaitsepolitseiametniku olümpiadelegatsiooni, edastab mtv3.fi.

Soome olümpiakomitee Sotši olümpiamängude projektijuht Peter Brünn sõnas, et Sotši taliolümpia korraldajad on edastanud vajaliku informatsiooni erinevate riikide julgeolekupolitseile. Informatsioon on antud ka saatkondadele.

«Soome saatkond Moskvas saab korraldajatelt pidevalt uut informatsiooni, kuidas paremini sportlaste julgeolekut tagada nii treeningutel kui võistlustel. Praeguse seisuga on Sotšis Soome sportlasi turvamas kaitsepolitsei esindaja,» selgitas Brünn.

Sellel nädalal Venemaal Volgogradis aset leidnud terrorirünnakud ei ole mõjutanud Soome sportlasi.

«Venemaal on pärast juhtunut karmistatud turvameetmeid, seda eriti olümpialinnas Sotšis ning selle ümbruskonnas. Praegu on veel kõik treening- ja võistluspaigad suletud. Kohal on Venemaa politsei, kes kontrollib ja valvab kõiki võistluspaiku,» jätkas Soome olümpiakomitee esindaja.

Brünni sõnul treenivad Soome olümpiasportlased praegu Šveitsis ning nad ei karda oma turvalisuse pärast Sotšis.

«Olen kindel, et Venemaal suudetakse olümpiamängudel osalevaid sportlasi hästi turvata. Kui ka kuskil on pommioht, suudetakse teha nii, et see ei ohusta kedagi,» sõnas murdmaasuusataja Anne Kyllönen.

Teine suusataja Aino-Kaisa Saarinen lisas, et ta ei muretse Sotši pärast ja on kindel, et seal on turvalisus tagatud.

«Murdmaasuusatajad elavad Sotšis mägisel alal. On üsna ebatõenäoline, et terroristid ründaksid väikest ja raskesti juurde pääsetavat kogukonda,» nentis veel üks suusataja Sami Jauhojärvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles