Leedu luurajate süüdimõistmisi Valgevenes ei kommenteeri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leedu ametnikud keeldusid täna kommenteerimast Valgevene sõjaväekohtu otsust mõista kaks oma riigi kodanikku süüdi Leedu kasuks luuramises, kuid kinnitasid samas, et ühtki Leedu kaitsestruktuuride töötajat välisriikides vahistatud ei ole.


Valgevene riikliku julgeolekukomitee teatel määras kohus esmaspäeval riigireetmises süüdi mõistetud A. Fenzeljaule kümne- ja Je. Kotšurale kaheksa-aastase vanglakaristuse.

«Me ei saa kommenteerida teiste riikide kohtuotsuseid, eriti juhul, kui süüdistatavad ei ole Leedu kodanikud. Me võime kinnitada, et mitte ükski riiklike kaitsestruktuuride ametnik ega töötaja ei viibi välisriigis vahi all ega ole saanud süüdistust seoses ebaseadusliku tegevusega,» ütles Leedu kaitseministeeriumi kõneisik Viktorija Cieminytė BNS-ile.

«Me ei kommenteeri,» sõnas ka Leedu välisminister Linas Linkevičius.

Välisministeeriumi avalike suhete osakonnast öeldi BNSile hiljem et ministeerium ei ole saanud selles küsimuses Valgevene institutsioonidelt mitte mingeid ametlikke teateid.

Leedu seimi julgeoleku- ja kaitsekomisjoni liikme Arvudas Anušauskase sõnul tuleb seesuguse info analüüsimisel arvesse võtta Valgevene režiimi autoritaarsust.

«Tavaliselt ei kommenteeri seesuguseid juhtumeid ükski ametkond ega riik. See on üks asi. Teine asi on see, et hiljaaegu on saabunud teateid paari valgevenelase vahistamisest, keda süüdistatakse seesuguses tegevuses. Olles aga teadlikud Valgevene režiimi hoiakutest, peaksime me niisugust informatsiooni hindama ettevaatlikult,» rääkis komisjoni endine juht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles