Süüria usub diplomaatilisi võite tänu Venemaale, Hiinale ja Iraanile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad.
Süüria president Bashar al-Assad. Foto: SCANPIX

Süüria valitsus on suurte diplomaatiliste võitude kursil tänu vankumatule toetusele sellistelt liitlastelt nagu Venemaa, Iraan ja Hiina, ütles peaminister Wael al-Halqi teisipäeval.

«Süüria ja Iraani suhted on tugevad ja kindlad, samuti sidemed teiste sõbralike riikidega, nende seas Venemaa ja BRICi riikidega,» ütles Halqi viitega Brasiiliale, Venemaale, Indiale ja Hiinale (BRIC).

Halqi esines teisipäeval Süüria parlamendi viimasel selleaastasel istungil.

Süüria valitsusjuht tõstis eriliselt esile Venemaa ja Hiina veto ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonidele, milles mõisteti Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiim hukka.

Peaminister ütles, et sellise toetusega sai Süüria diplomaatilised võidud, ilma "oleks olukord olnud teistsugune, muu hulgas rohkem survet ja agressiooni Süüria vastu".

Halqi viitas sõjalistele löökidele, mida USA ähvardas anda Süüriale vastusammuna keemiarelva kasutamise eest augustis pealinna Damaskuse lähedal.

Sõjalistest sammudest aga loobuti, kuna USA ja Venemaa jõudsid kokkuleppele Süüria keemiarelvavarude hävitamises.Halqi avaldas lootust, et Süüria saab ka tulevikus diplomaatilisi võite, muu hulgas rahukonverentsil, mis peaks toimuma 22. jaanuaril Šveitsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles