Vihm ja tuul takistasid Antarktika jäävangide päästmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta viimasel päeval Antarktikas tehtud foto, kus tagaplaanik paistab jäävangis olev MV Akademik Šokalski.
Aasta viimasel päeval Antarktikas tehtud foto, kus tagaplaanik paistab jäävangis olev MV Akademik Šokalski. Foto: SCANPIX

Tugev tuul ja vihm ei lubanud täna helikopteritel Antarktikas jäävangis oleva Vene uurimislaeva reisijaid päästa, teatasid Austraalia võimud.

Eelmisel nädalal Antarktikas jäävangi jäänud laeval Akademik Šokalski on 74-liikmeline teadusekspeditsioon. Prantsuse uurimisjaamast Dumont d'Urville 100 meremiili idas jäässe kinni jäänud laev ei ole jõululaupäevast alates meetritki liikunud.

Raskete ilmaolude tõttu ebaõnnestus esmaspäeval Austraalia jäälõhkuja katse laevani jõuda ning ka loodetud abi helikopteritega ei pääsenud laevani, nii et meeskond võttis uue aasta vastu pardal.

«Päästeolukord Antarktikas püsib muutumatuna,» ütles Austraalia merepäästeamet (AMSA).
«Praeguste ilmaoludega ei saa helikopter lennata. Piirkonnas sajab vihma ja tuul on 20-30 sõlme.»

AMSA oli lootnud kolmapäevaks ilmamuutust, aga seda ei sündinud. Päästjate plaani kohaselt tuuakse uurimislaeva 52 reisijat ära Hiina jäämurdja Xue Long helikopteriga, 22 meeskonnaliiget jäetakse kohale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles