Antarktikas jäävangis olevalt laevalt evakueeriti esimene grupp hädalisi

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina jäämurdjalt Xue Long pärit kopter võtab pardale esimese 12-liikmelise grupi.
Hiina jäämurdjalt Xue Long pärit kopter võtab pardale esimese 12-liikmelise grupi. Foto: SCANPIX

Antarktikas jäävangis viibivalt uurimislaevalt Akademik Šokalski evakueeriti esimene grupp hädalisi ehk 12 inimest.

Laeva kapten Igor Kisseljov rääkis ITAR-TASSile, et kopter võttis esimese grupi pardale kell 20.08 kohaliku aja järgi ehk 11.08 Moskva aja järgi.

Esialgsete oletuste järgi kestab kogu päästeoperatsioon 5-6 tundi. Iga lennuga võtab kopter pardale kuni 12 inimest. Kisseljovi sõnul peaks taolisi lende toimuma seitse.

Austraalia mereohutusameti (AMSA) esindaja Lisa Martin rääkis, et viie lennuga tuuakse teaduslaevalt ära inimesed ja kahe lennuga toimetatakse minema nende pagas.

Vene meedia andmetel viiakse päästetud esmalt Hiina jäämurdjale ja sealt mööda vett, kuid nüüd juba 22-liikmeliste gruppidena Aurora Australise juurde.

Akademik Šokalski pardal oli 74 inimest, neist 22 on Venemaa kodanikud. Laevalt evakueeritakse 52 reisijat ja neli meeskonnaliiget.

Xue Long asub Akademik Šokalskist 6,7 meremiili kaugusel, Aurora Australis aga triivib jäävabas vees 18 meremiili kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles