Öö Džalalabadis möödus rahulikult

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriüksuslased eile Džalalabatis.
Eriüksuslased eile Džalalabatis. Foto: SCANPIX

Lõuna-Kõrgõzstanis Džalalabadis, kus eile kehtestati erakorraline olukord ja viidi sisse komandanditund, möödus öö rahulikult.


Täna hommikul kella 6.30 seisuga polnud registreeritud ühtegi ekstsessi, kinnitati välisministeeriumi pressiosakonnast Interfaxile. Kogu öö liikusid linnas ja selle naabruses asuvas Suzaki rajoonis ringi miilitsatöötajate, piirivalvurite ja siseväelaste patrullid. «Kehtestatud komandanditund näitas oma efektiivsust,» kinnitas pressiosakond.

Korrakaitsejõud jätkavad täna uuringuid, mille eesmärgiks on leida üles konflikti ja tulistamise ninamehed ning need, kes jagasid laiali relvi. Pärast seda tuleb kõneaineks kriminaalasja algatamine.

Informatsiooni sellest, et öö möödus Džalalabadis rahulikult, kinnitasid Interfaxile ka kohalikud elanikud.

Eile hommikul toimusid seal kokkupõrked erinevate etniliste rühmituste vahel.
Nimelt ründasid mässulised kohalike usbekkide tsitadelli, milleks on Kõrgõzstani-Usbekistani Rahvaste Sõpruse Ülikooli ja mis on rajatud usbekkide kogukonna rahadega. Kokkupõrgetes hukkus kaks ja sai vigastada ligi 70 inimest.

Erakorraline olukord piirkonnas kehtib 1. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles