Endine korvpallitäht: ma armastan Kim Jong-uni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameeriklasest korvpallimängija Dennis Rodman saabus täna koos endiste korvpalliliiga NBA mängijatega Põhja-Koreasse.

Chicago Bullsi ja Detroit Pistonsi särgis kokku viis NBA meistritiitlit võitnud ja karjääri jooksul kahel korral aasta parimaks kaitsemängijaks valitud endise mängija sõnul ei kavatase ta oma järjekordsel visiidil tõstatada Põhja-Koera võimude repressioonide teemat, kuna riigi liider Kim Jong-un on tema sõber ja ta armastab teda.

Lisaks Rodmanile saabusid või saabuvad Põhja-Koreasse endised NBA mängijad Kenny Anderson, Cliff Robinson, Vin Baker, Doug Christie, Craig Hodges ja Charles D. Smith kes osalevad kolmapäeval suletud riigis toimuval näidismängul Põhja-Korea mängijate. Samal päeval tähistatakse ka korvpallisõbrast Kimi sünnipäeva.

Enne Pyongyangi lendamist Pekingi lennujaamas ajakirjanikega kohtunud Rodmani sõnul soovib ta suhetes Põhja-Koreaga avada uusi uksi.

«Kuid ma ei lähe sinna ega ütle, et kuule kutt, sa teed valesid asju. See pole õige viis seda teha. Esiteks on ta (Kim Jong-un - toim) mu sõber ja ma armastan teda,» ütles 2011. aastal korvpalli Kuulsuste Halli valitud Rodman.

Esimest korda käis Rodman Põhja-Koreas mullu veebruaris ja juba toona ütles endine korvpallur, et suletud riigi liider on tema sõber. Praegune visiit on Rodmanil Põhja-Koreasse juba neljas, mistõttu on tema visiite sellesse riiki hakatud nimetama ka «korvpallidiplomaatiaks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles