Kaliningradis peeti kinni miinimüüja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaliningradi sadam.
Kaliningradi sadam. Foto: SCANPIX

Vene politseinikud võtsid Kaliningradis kinni mehe, kes püüdis müüa kuut Teisest maailmasõjast pärit miinipilduja miini.

Siseministeeriumi dokumentidest selgub, et miinimüüja võeti nö kontrollostu käigus kinni juba 18. detsembril, kuid avalikuks tehti see täna.

Ebaõnnestunud müüjaks osutus Medovoje asula töötu elanik. Politseinike teatel on seda 29-aastast meest varem karistatud illegaalse narkootikumidega äritsemise tõttu.

Mees oli leidnud seitse miini Bagrationovski rajoonist. Ühe oli ta visanud kodu lähistel tehtud lõkkesse. Seda, millal plahvatus täpselt juhtus, meedia ei kirjuta. Ülejäänud kuus tassis ta koju, otsustades need rahaks teha.

Aastal 2012 võtsid FSB kaastöötajad Kaliningradis kinni 23 relva- või lahingumoonasaadetist. Neist valdava osa moodustasid Teisest maailmasõjast pärit kraam. Kaliningradi oblastis pandi kinni mitu töökoda, kus taastati antikvaarseid ja vanu relvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles