Mistral võib tulla jutuks Sarkozy ja Medvedevi kohtumisel Peterburis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dessantlaev Mistral
Dessantlaev Mistral Foto: SCANPIX

Prantsuse president Nicolas Sarkozy ja tema Vene kolleeg Dmitri Medvedev võivad arutada dessantlaeva Mistrali ostu-müügi tehingut Peterburi rahvusvahelise majandusfoorumi ajal.


Venemaa soovib prantslastelt osta ühe kopterikandja, mille hind jääb 400-500 miljoni euro vahemiku (6,3-7,8 miljardit krooni), vahendas RIA Novosti. Lisaks tahab Venemaa osta litsentsi kolme sarnase laeva valmistamiseks Venemaal.

Prantsusmaa on huvitatud kahe laeva ja lisaks kahe laeva ehitamiseks mõeldud litsentsi müümisest.

Sarkozy ja Medvedev võtavad foorumil osa Vene-Prantsuse äridiskussioonist ning kohtuvad ka omavahel. Medvedevi nõunik Arkadi Dvorkovitš rääkis, et oletatavasti võivad riigipead siis puudutada ka dessantlaeva teemat.

Sõjalis-tehnilise koostöö föderaalteenistuse direktor Mihhail Dmitrijev rääkis aprilli lõpus, et Venemaa ja Prantsusmaa võivad sõlmida lepingu Mistral-klassi laeva ostuks-müügiks enne selle aasta lõppu.

Dessantlaev Mistral võtab pardale 16 helikopterit, kuni 70 soomukit, 450 sõdurit, neli maabumisalust.

Peterburi majandusfoorum leiab tänavu aset 17.-19. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles