Hispaania kuninga tütart ootab rahapesusüüdistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania kuninga Juan Carlose noorim tütar Cristina kutsuti kohtu ette, kus talle võidakse esitada süüdistus maksupettuses ja rahapesus.
 

48-aastast Cristinat seostatakse tema abikaasa Inaki Urdangarini äritegevusega. Meest süüdistatakse avalike fondide rahade omastamises.

Printsess on nüüd ametlik kahtlusalune ning peaks kohtu ette ilmuma 8. märtsil. Varem pole ühtegi kuninga lähisugulast süüalusena kohtusse kutsutud.

Printsessi vastu esitas hagi paremäärmuslik surverühm Manos Limpias, tuues põhjenduseks maksudest kõrvalehoidmise ja rahapesu. Hispaania maksuamet pole kuningatütre vastu süüdistusi esitanud ning prokuratuuri väitel puudub kuriteo koosseis.

Möödunud aastal arestiti printsessi abikaasa Palma hertsogi Urdangarini varad. Hetrsog eitas väärtegusid ning ametlikku süüdistust kuriteos talle ei esitatud, ent uurimine kestab. Väidetavalt suunasid printsessi abikaasa ja tema endine äripartner kuue miljoni euro väärtuses riigi raha oma firmade arvetele.

Arestitud varade hulgas on ka printsessi ja tema abikaasa luksusvilla Barcelonas.


Kuningapere populaarsus on praegu Hispaanias nagunii madal – 2012. aastal ette võetud luksuslik elevandijaht andis kuninga avalikule kuvandile tugeva hoobi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles