Pantvangist vabastatud saksa tüdrukud saabusid kodumaale

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala alguses pantvangist vabastatud saksa tüdrukud saabusid tagasi kodumaale.
Nädala alguses pantvangist vabastatud saksa tüdrukud saabusid tagasi kodumaale. Foto: AP/Scanpix

Esmaspäeval rahutus Jeemenis Saudi Araabia eriüksuslaste poolt vabastatud kaks saksa tüdrukut saabusid tagasi kodumaale, teatas Saksamaa välisministeerium.

Pärast 11 kuud kestnud pantvangistust tagasi kodumaale Dresdenisse jõudnud kuueaastane Lydia ja nelja-aastane Anna tunnevad end Saksa päevalehe Die Welt onlainportaali andmetel hästi, kuid on unustanud saksa keele.

Šiiidi mässulised võtsid seitsmest sakslasest, britist ja Lõuna-Korea kodanikust koosnenud grupi pantvangi eelmise aasta juunis, kui seltskond pidas Jeemeni põhjaosas Saada provintsis piknikut.

Kaks haiglaõena töötanud sakslannat ja korealannast õpetaja leiti varsti pärast intsidenti tapetuna. Britist inseneri ja Saksa perekonna Hentscheli ülejäänud liikmete – tüdrukute ema, isa ja noorema venna Simoni – saatuse kohta andmeid pole.

Tüdrukuid hoiti kinni mägises Saada provintsis, kus valitsusvägede ja terroriorganisatsiooniga al-Qaeda seotud šiiidi mässuliste konfliktid on sagedased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles