Suurbritannia kopteriõnnetuses sai surma neli USA sõjaväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannias sai eile õhtul juhtunud kopteriõnnetuses surma neli Ühendriikide sõjaväelast, teatas politsei.

Ühendkuningriigi ja Ühendriikide võimuesindajad kinnitasid, et allakukkunud kopter HH-60 Pave Hawk kuulub USA armeele. Õnnetus juhtus Inglismaa idaosas asuvas rannikuäärses Cley piirkonnas tavapärase treeninglennu ajal.

«Me usume, et surma said kõik neli pardal olnud inimest,» edastas Norfolki krahvkonnapolitsei ametlikus teadaandes. Nelja USA sõduri hukkumist kinnitas uudisteagentuurile AP ka Ühendriikide kaitseametnik.

Politsei eraldas õnnetuskoha 400 meetri raadiuses. Sündmuskohale kiirustasid lisaks korrakaitsjatele tuletõrjujad, piirivalve ja meedikud. Algselt arvati, et õhusõiduk kukkus merre ja kohale telliti ka juba piirivalve päästealused, kuid see info ei pidanud paika.

Politsei teatel arvati, et õhusõiduki pardal võib olla laskemoona ja seepärast eraldati ala, et asjatundjad saaksid olukorrale hinnangu anda. Õnnetuse põhjused on esialgu teadmata, juhtunut uuritakse.

Õnnetuskoha lähedal asub Suurbritannia lennuväebaas Lakenheath.

Peamiselt lahinguluure- ja päästemissioonidel kasutatavaid koptereid HH-60 Pave Hawk valmistab USA ettevõte Sikorsky.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles