Ukraina naisajakirjaniku oletusel peksti ta läbi presidendi korraldusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus ajakirjaniku Tetjana Tšornovoli toetuseks. Plakatil on fotod naisest enne ja pärast peksmist.
Meeleavaldus ajakirjaniku Tetjana Tšornovoli toetuseks. Plakatil on fotod naisest enne ja pärast peksmist. Foto: SCANPIX

Ukraina ajakirjanik Tetjana Tšornovol peksti tema enda oletusel läbi riigi presidendi Viktor Janukovõtši tellimusel.

Naine rääkis Hromadske TV-le antud intervjuus, et ta on viimased kolm aastat töötanud ühe inimese ehk president Janukovõtši vastu ja sattunud seetõttu nö musta nimekirja.

«Kõik ülejäänud sattusid minu artiklitesse, sest töötasid tema meeskonnas ja tema huvides, hõivasid kindla kõrge positsiooni hierarhias, tema püramiidis. Nii olin ta tema mustas nimekirjas.»

Ajakirjanik usub, et korraldatuse rünnata andis riigipea isiklikult. «Praegu ma usun küll, et just nii oligi. Tõenäoline, et olid ka isiklikud põhjused, miks ta andis minu suhtes korralduse. Ma olin viimasel ajal astunud mitu sammu, mis ärritasid teda ja tema pereliikmeid. See puudutas tema residentse,»

Tšornovol leiab, et rünnaku sooritanud isikute tuvastamine polegi eriti oluline. Arvan, et president lihtsalt leidis vägivallatsemiseks sobivad inimesed.

Tundmatud isikud peksid Tšornovoli jõhkralt läbi Kiievi oblastis 25. detsembril. Naine toimetati haiglasse ja ta viibib seal tänaseni.

Eile kirjutas Ukraina meedia, et arstid tahtsid Tšornovoli haiglast välja kirjutada, kuid ta keeldus. Ajakirjanik ise kinnitas, et mitte keegi ei arutanud temaga võimalikku väljakirjutamise teemat.

Vägivallatsemist uurivad miilitsad võtsid kahtlustatavatena kinni viis inimest, keda kohtu loal saab kaks kuud hoida trellide taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles