Klitško ei pea presidendiks pürgimise lubadust enneaegseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UDARi liider Vitali Klitško.
UDARi liider Vitali Klitško. Foto: SCANPIX

Ukraina opositsioonierakonna UDAR juht Vitali Klitško ei pea enneaegseks lubadust kandideerida 2015. aasta presidendivalimistel.

«Mõistes täiel määral sellega kaasnevat vastutust ja pidades konsultatsioone avalikkuse, parteiorganisatsioonide ja rahvaga, olen otsustanud presidendiks kandideerida. Me peame muutma olukorda riigis,» ütles Klitško teleusutluses vastuseks küsimusele, kas tema väljahõigatud lubadus osaleda presidendivalimistel on enneaegne.

Klõtsko ütles hüpoteetilisest valitsuse moodustamisest rääkides, et UDARis ja laiemalt opositsiooni ridades on palju inimesi, kes soovivad elada normaalses riigis, teha tööd ja vastavad ka moraalsetele kriteeriumidele.

«Olen kindel, et me oleme suutelised kokku panema valitsuse, mis on võimeline riiki muutma ja reformima,» kinnitas endine profipoksi maailmameister.

«Küsimus ei ole tegelikult selles, kes mis rolli etendama hakkab, kuid me esitame kevadeks nimekirja inimestest, kes teatud valdkondade eest vastutavad. Meil pole palju aega jäänud. Meeskonna esitame kevadel,» lausus ta.

Klitsko sõnul on opositsiooni peamine ülesanne vahetada valitsus välja põhiseaduslikul teel. «Koos kõigi ukrainlastega saadab meie survet valitsusele edu ning suudame selle põhiseaduslikul teel, ilma agressioonita, asendada ja viimaks riiki reformida,» sõnas ta.

Opositsioon on alates 21. novembrist, mil president Viktor Janukovõtš otsustas lükata edasi assotsiatsioonileppe sõlmimise Euroopa Liiduga, Kiievis Iseseisvuse väljakul valitsuse vastu meelt avaldanud.

Ukraina presidendivalimised peetakse 2015. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles