Kerry kinkis Lavrovile kaks kartulit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisis kohtusid Vene välisminister Sergei Lavrov ja USA välisministri John Kerry, et valmistada ette 22. jaanuaril toimuvat Süüria-teemalist rahvusvahelist konverentsi «Genf-2».

Alguses kutsuti ajakirjanikke protokollilisele osale, seejärel paluti neil lahkuda. Varsti kutsuti meedia esindajad taas välisministrite juurde.

Kahe suurriigi esidiplomaadi nõupidamine algas täna ebatavaliselt, sest Kerry ulatas Lavrovile kingituseks kaks Idaho osariigist pärit kartulit.

«Loodan, et see on hea märk,» kirjutas selle kohta Facebookis Vene välisministeeriumi infoosakonna asedirektor Maria Zahharova.

Kerry selgitas, et ta oli hiljuti telefonis Lavroviga kartulitest rääkinud. «Täna tõin selle kaasa,» lisas ta kahte kartulit suurest pappkarbist välja võttes.

Kartuliosariik on Idaho üks paljudest hüüdnimedest. Lisaks on kartul osariigi üheks 16 sümbolist ja seda kasvatatakse seal enam kui üheski teises USA osariigis.

Pärast sellist efektset algust jätkus Kerry ja Lavrovi kohtumine suletud uste taga.

Pariisis viibimise ajal on Lavrovil plaanis kohtuda veel Prantsuse välisministri Laurent Fabiuse ja ÜRO ning Araabia Liiga ühise eriesindaja Lakhdar Brahimiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles