Holland tahab panna vangid oma kongi eest maksma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla Haagis.
Vangla Haagis. Foto: SCANPIX

Kui esmaspäeval Hollandi parlamendile esitatud eelnõu heaks kiidetakse, tuleb Hollandi vangidel hakata varsti oma kongide eest maksma.

Justiitsministri asetäitja Fred Teeven «leiab, et vanglakaristust kandev kinnipeetav peaks oma elamiskulud osaliselt ise kandma,» ütles ministeeriumi esindaja Wiebe Alkema. «On vaid õiglane, et kui keegi luku ja riivi taha pannakse, ei lange tema ülalpidamine üksnes riigi õlule.»

Alkema sõnul läheb üks vang päevas riigile maksma umbes 250 eurot. Kui seaduseelnõu parlamendi mõlemas kojas läbi läheb, hakkavad vangid maksma maksimaalselt kahe aasta jooksul 16 eurot päevas. Eelnõu heakskiitmisel jõustub see 1. jaanuaril 2015.

Lisaks on valitsuses koostamisel eelnõu, mis nõuaks vangidelt nende süüdimõistmiseni viinud uurimise kulude osalist hüvitamist. Mõlemad eelnõud tooksid Hollandi rahanappuses vanglasüsteemile aastas 65 miljonit eurot lisaraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles