Hiina kohus karistas beebidega äritsenud ämmaemandat surmanuhtlusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Hiina Shaanxi maakonna kohus mõistis Fupingi sünnitusmajas töötanud ämmaemanda Zhang Shuxia süüdi vastsündinute röövimises ja nendega äritsemises.

Oletuste järgi müüs ta edasi 30 väikelast, kuid tõendeid leiti üksnes seitsme kohta, kelle seas olid ka ühed kaksikud. Kuus imikut päästeti, kuid üks oli inimkaubitsejate juures surnud, vahendas BBC.

Ämmaemand rääkis sünnitusmajas värsketele lapsevanematele, et nende beebil on kas sünnitrauma või mingi raske haigus ja parem oleks, kui nad temast loobuksid.

Naine kasseeris poisi eest 5700 eurot ja tüdruku eest 2400 eurot. Ta kaubitses imikutega novembrist 2011 kuni juulini 2013.

Politsei jõudis naise jälile, kui ühel perel tekkis kahtlus, et nende laps on sattunud inimkaubitsejate küüsi, mistõttu esitasid nad politseile vastava avalduse. Beebi leiti üles ja tagastati vanematele augustis.

Uudisteagentuur Xinhua teatas, et Zhang Shuxia ei tegutsenud sünnitusmajas üksinda. Lisaks võtsid politseinikud kinni neli temaga koostööd teinud meditsiinitöötajat, kes astuvad kohtu ette hiljem.

Hiinas on tavaks, et surmanuhtlus muudetakse hiljem eluaegseks vangistuseks. Riik ei avalikusta röövitud laste hulka, kuid mullu päästeti ära ligi 24 000 väikelast, mis oletatavasti on vaid murdosa nende üldarvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles