Imelda Marcose juveelid võib kohtu otsusel oksjonile panna

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiametnik näitab Imelda Marcose diadeemi.
Riigiametnik näitab Imelda Marcose diadeemi. Foto: SCANPIX

Filipiinide kohtu otsuse järgi on endise diktaatori lese Imelda Marcose vääriskivid saadud ebaausal viisil, mistõttu need kuuluvad riigile ja nii tekkis võimalus need oksjonil maha müüa.

Sandiganbayani kohtu otsus puudutas Malacanangi vääriskivikollektsiooni, mis on väikseim kolmest konfiskeeritud juveelikogust ja mille hind peaks jääma 150 000 dollari juurde, vahendas AFP.

See on tähelepanuväärne, kuna varasemad katsed ehted oksjonile panna on ebaõnnestunud just selle kollektsiooni ümber tekkinud vaidluste tõttu.
Ülejäänud kaks kollektsiooni on valitsusametnike valduses.

Oksjonimaja Christie’s hindas Imelda Marcose kolm kollektsiooni ära 1991. aastal, pakkudes nende väärtuseks 8,5 miljonit dollarit. Nüüd peaks nende eest saama veelgi rohkem.

Filipiinide eksdiktaator Ferdinand Marcos suri maapaos Hawaiil 1989. aastal. Tema abikaasat Imeldat teatakse ekstravagantse elustiili tõttu ja armastuse pärast juveelide, kingade ja kunsti vastu. Naine on kaks korda kandideerinud presidendiks, Marcoste lastest kaks on Filipiinide parlamendis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles