Berliini fiaskolennujaam peaks valmima selle aasta lõpuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööd Berliini uues Brandenburgi lennujaamas
Ehitustööd Berliini uues Brandenburgi lennujaamas Foto: SCANPIX

Saksamaale Berliini rajatava uue Brandenburgi lennujaama valmimine on kaks aastat edasi nihkunud.

Uue lennujaama juhtkond teatas selle nädala esmaspäeval, et ehitustööd peaks lõppema selle aasta lõpul, kirjutab Helsingin Sanomat

See aga ei tähenda seda, et lennujaama saab täis mahus kohe avada ja kasutusele võtta.

 «Meie eesmärgiks on suuremad ehitustööd lõpetada aastalõpuks,» sõnas lennujaama juht Harthmut Mehdorn.

Pärast ehitustööde lõppu tuleb ehitisi kontrollida ning saada dokumendid, et lennujaamahooned vastavad ehitusmäärustele.

 Põhjapool asuv õhkutõusmise ja maandumisrada plaanitakse kasutusele võtta juba selle aasta juuli alguses. Sealt peaks päevas õhku tõusma ja maanduma umbes kümme lennukit.

Saksamaal kasvas möödunud aastal lennureisijate arv rekordilise 26,3 miljonini. Rohkem kui nelja protsendilise kasvu taga on senisest kahest Berliini lennujaamast suurema ehk Tegeli reisijate arvu suurenemine. Tegelilt läks ja sinna saabus 2013. aastal 175 000 lendu.

Berliinis on ka vanem lennujaam Schönfeld.

Berliini uue lennujaama rajamisel on palju takistusi olnud ja selle tõttu peetakse seda fiaskoks. Eelmisel korral lubati, et see valmib ja avatakse 2012. aastal.

Saksamaa maksumaksjate õigusi kaitsva organisatsiooni andmetel on Brandenburgi lennujaama rajamine läinud maksma viis miljardit eurot.

Ühes kuus on selle lennujaama toimimise kulud umbes 35 miljonit eurot.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles