Ukraina peaminister: poliitiline vastasseis on kunstlikult tekitatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulude ajal kohtus Mõkola Azarov (paremal) Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Jõulude ajal kohtus Mõkola Azarov (paremal) Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Mõkola Azarov on seisukohal, et poliitiline vastasseis on Ukrainas kunstlikult tekitatud ning püsib üksnes opositsiooni provokatsioonide toel.


«Ukrainas on kunstlik poliitiline vastasseis, mida hoiavad üleval ainult opositsioonipoolsed provokatsioonid ja üksikute, kahjuks välismaiste tegelaste toetus,» ütles Azarov täna kabinetiistungit avades.

Valitsusjuhi veendumuse kohaselt ei ole Euroopa Liidu toetajate meeleavaldused seni riigile midagi kasulikku andnud. «Kogu selle ajaga ei ole Maidan sünnitanud riigile ühtegi konstruktiivset projekti ega teinud mitte midagi, millest inimestel kasu oleks,» tähendas Azarov.

Ühtlasi väljendas ta sügavat muret seoses juhtumiga, kus vanemad otsisid oma 12-aastast tütart kaks nädalat taga ning lõpuks leiti ta meeleavaldajate laagrist. Selgus, et tüdruk oli kogu selle aja seal viibinud ja mitte kellelgi ei tulnud pähe küsida lapselt, kuidas ta sinna sai ja kus ta vanemad on.

Kogu selle ajaga ei ole Maidan sünnitanud riigile ühtegi konstruktiivset projekti ega teinud mitte midagi, millest inimestel kasu oleks.

Ukraina pealinnas Kiievis kestavad valitsusvastased meeleavaldused alates 21. novembrist, mil president Viktor Janukovõtš otsustas edasi lükata assotsiatsioonileppe sõlmimise Euroopa Liiduga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles