Kõrgõzstan ja Tadžikistan toovad väed piirialalt ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõrgõzstan ja Tadžikistan on jõudnud kokkuleppele piirivalveüksuste ja siseministeeriumi eriüksuste baasidesse naasmise osas, ütles Kõrgõzstani piiriteenistuse kõneisik Gulmira Borubajeva kolmapäeval Interfaxile.

«15. jaanuaril toimus [Tadžikistanis] Isfaras Kõrgõzstani ja Tadžikistani vastavate ametkondade delegatsioonide kohtumine, kus arutati ühismeetmete rakendamist olukorra stabiliseerimiseks Kõrgõzstani ja Tadžikistani riigipiiril,» sõnas Borubajeva.

«Kohtumise järel allkirjastati protokoll, mille raames osapooled otsustasid moodustada piirivalve-, õiguskaitse- ja muude volitatud asutuste esindajatest koosneva ühiskomitee. Komitee eesmärgiks on uurida piirivalveüksuste ja siseministeeriumide eriüksuste tegelikku koosseisu,» lisas ta.

Läinud laupäeval puhkes Kõrgõzstani Aksaj piirkonnas kahe riigi piirivalvurite vahel tulevahetus, milles said viga kaks tadžikki ja viis kirgiisi. Kummagi riigi ametivõimud peavad juhtunu eest vastutavaks vastaspoolt.

Tadžikistani kaitseministeerium nimetas teisipäeval provokatsiooniks meedias ilmunud teateid vägede koondamisest piirile Kõrgõzstaniga ja mobilisatsiooni algamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles