Hiina ajaleht: tippsõjaväelase kodus oli kullast kraanikauss ja Mao kuju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina Kommunistliku Partei kunagise juhi Mao Zeongi kullast kuju Shenzhenis toimunud näitusel.
Hiina Kommunistliku Partei kunagise juhi Mao Zeongi kullast kuju Shenzhenis toimunud näitusel. Foto: SCANPIX

Hiinas kütab kirgi endise tippsõjaväelase luksuslik eluviis, kuhu kuulusid kümned korterid Pekingis, Mao Zedongi kullast kuju ja suurejooneline häärber.

Hiina armee endine logistikaüksuse asejuht kindralleitnant Gu Junshan kadus kaks aastat personali nimekirjas, ajaleht Caixi uuris lahkumise tagamaad välja, vahendas AFP.

Ühehektarilise maatükil asuv muljetavaldav häärber Puyangis (Henani provints), mis oli koopia Keelatud linnast, oli mehe elukohaks. Korrakaitsejõudude esindajad leidsid sealt lisaks Mao kujule veel teisigi kullast esemeid. Kohalikud elanikud kutsusid maja Kindrali mõisaks.

Ametivõimud pole avalikult rääkinud Gud puudutavast korruptsiooniafääri uurimist. Mullu augustis võeti seoses altkäemaksude loo uurimisega vahi alla tema vend, kelle maja asus Gu häärberi kõrval. Vendadel oli ühine kvaliteetjookidega täidetud veinikelder.

Gu nimi kadus 2012. aasta alguses siseministeeriumi ja armee logistikakeskuse netileheküljelt. Ta pani ameti maha veel samal aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles