EL kavandab suhete normaliseerimist Kuubaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp
Euroopa Liidu lipp Foto: AFP /Scanpix

Euroopa Liit kavandab suhete normaliseerimist Kuubaga pärast aastakümne kestnud vastasseisu inimõiguste üle, ütlesid ELi diplomaadid neljapäeval.

ELi 28 liikmesriigi eksperdid leppisid sel nädalal põhimõtteliselt kokku, et suhted Kuubaga vaadatakse üle, ütles üks anonüümseks jäänud ELi diplomaat AFPle.

Poola ja Tšehhi, mis pikka aega olid vastu suhete parandamisele Kuubaga seoses inimõiguste halva olukorraga saareriigis, on loobunud vastuseisust, ütles diplomaat.

Teine ELi allikas ütles, et eksperdid teevad tööd dokumentidega, mis on vajalikud ametlike läbirääkimiste alustamiseks «poliitilise dialoogi ja koostöökokkuleppe» üle.

EL peatas suhted Kuubaga 2003. aastal pärast seda, kui sealsed võimud saatsid vangi 75 teisitimõtlejat. Kõik need dissidendid on nüüdseks vabastatud.Varem sel kuul kutsus Hollandi välisminister Frans Timmermans ELi vaatama üle suhted Kuubaga. Holland on Hispaania järel Kuuba tähtsuselt teine kaubanduspartner Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles