Vene meedia: Skype hakkab Vene võimudega infot jagama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype.
Skype. Foto: SCANPIX

Microsofti teatel hakkab kontserni tütarettevõte Skype Venemaa võimudele riigi kasutajate kohta informatsiooni jagama, kui seadus seda nõuab, vahendas Vene meedia.

USA tarkvarahiiglane ütles, et nõustub kõigi seadustega, mis Venemaa vastu võtab, kaasa arvatud nõuetega esitada teavet Skype'i hääle-IP (VoIP) ja netivestlusteenuse kohalike kasutajate kohta, kirjutab Itar-Tass Microsofti pressiteenistusele viidates.

Muudatusi terrorismivastastes seadustes, mis kohustaks internetis sideteenuste pakkujaid säilitama kuus kuud informatsiooni kõnefailide, kirjalike tekstide, piltide, helide ja kasutajate iga tegevuse vastuvõtu, ülekandmise, kohaletoimetamise ja töötlemise kohta ning andma seda informatsiooni valitsusasutustele, tutvustas riigiduumale kolmapäeval rühm eesotsas Ühinenud Venemaa seadusandja Irina Jarovajaga.

Seda, milliseid andmed salvestatakse ja jagatakse, otsustab valitsus hiljem, kui eelnõu on vastu võetud.

Eelnõule on eelnenud rida terrorirünnakuid Volgogradis eelmisel kuul ja turvalisuse karmistamine seoses Sotši taliolümpiamängudega veebruaris.

Õigusaktide järgimisel on oma hind. Venemaa juhtiv otsingumootor Yandex, mida samuti mõjutab kavandatud õigusakt, ütles, et suurtes kogustes üksikasjalike andmete ladustamine nõuaks täiendavat tarkvara ja tööjõudu veebisaidilt ja võrguteenuse pakkujatelt, teatas Interfax.

«Seaduseelnõu näeb ette informatsiooni kuuekuulist ladustamist kasutajate sisuliselt kogu tegevuse kohta. Ainult ilmateated ja televisiooni saatekavad vabastatakse võib-olla uutest reeglitest,» ütles Yandexi pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles