Putin: olümpial osalevad homod peavad «lapsed rahule jätma»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene president Vladimir Putin ütles reedel, et Sotši taliolümpiamängudel osalevad homoseksuaalid tagakiusamist kartma ei pea, kuid sellegipoolest tuleb neil «lapsed rahule jätta».

«Meil ei ole seadust, mis keelaks inimesi ebatraditsioonilistesse seksuaalsuhetesse astumast,» ütles Putin Sotšis olümpiamängude vabatahtlikele. «Meil on seadus, mis keelab homoseksuaalsuse ja pedofiilia propageerimise.»

«Me ei keela mitte midagi ära ja me ei vahista mitte kedagi,» lisas ta. «Seega võite te olla rahulikud ja lõdvestuda. Aga lapsed jätke palun rahule.»

«Me kohtleme kõiki oma partnereid austusega ja palume ka neil näidata üles austust meie traditsioonide ja kultuuri suhtes,» lisas Putin.

«Muide - teatud maailma riikides on juba tõstatatud võimalus seadustada ka pedofiilia,» sõnas president täpsustusi lisamata Kremli veebilehel avaldatud kommentaarides.

Geiõiguslased kogu maailmas on kutsunud riike üles Sotši olümpiamänge boikoteerima, protesteerimaks «homopropagandat» keelava seaduse kehtestamise vastu Venemaal.

USA president Barack Obama teatas detsembris rõhutatult, et Ühendriikide olümpiadelegatsiooni kuulub ka mitu avalikult homoseksuaalset endist sportlast, nende seas kunagine naiste tennise maailma esinumber Billie Jean King.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles