Kuivusega võitlevas Californias kuulutati välja hädaolukord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikides California osariik kannatab viimase saja aasta tõsiseima kuivuse all, mistõttu kuulutasid ametivõimud välja hädaolukorra.

Osariigi kuberner Jerry Brown pöördus eile kohalike elanike poole palvega vähendada veetarbimist viiendiku võrra, kuna veevarud on rekordiliselt väiksed, vahendas AFP.

Ülikuivades metsades on puhkenud tulekahjusid, kuivus kahjustab põllumajandust ja saaki.
CNNi meteoroloogi Chad Myersi sõnul on 90 protsenti osariigi territooriumist kuivuse mõju all ja see suurendab kahjutule tekkimise ohtu.

Neljapäeval puhkes Los Angelese lähistel Glendoras suur metsatulekahju, mis hövitas mitmeid majapidamisi. Osa kohalikest pidi kodu maha jätma nädalateks ja seda suurenenud tuleõnnetusohu tõttu.

Pärast hädaolukorra kehtestamist saavad osariigi ametivõimud paluda riiklikku finantsabi kuivuse põhjustatud kahjude likvideerimiseks. Tegemist on järjest juba kolmanda kuiva talvega Californias.

Osariigi jõgede ja tehisjärvede veetase on rekordiliselt madalal, veehulk moodustab vaid 20 protsenti mägedest alla voolavast tavapärasest lumesulamisvee kogusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles