ÜRO jätkab Afganistanis töötajate tapmisest hoolimata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinik kontrollib sõiduauto pakiruumi Kabulis.
Afganistani politseinik kontrollib sõiduauto pakiruumi Kabulis. Foto: SCANPIX

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon kinnitas, et maailmaorganisatsioon jätkab oma missiooni Afganistanis töötajate tapmisest hoolimata.

Kabuli populaarses liibanoni restoranis kärgatanud enesetapuplahvatuses ja sellele järgnenud tulistamises hukkus eile vähemalt 21 inimest, neist 13 olid välismaalased ja neli ÜRO töötajad.

Ban avaldas austust USA kodanikule Basra Hassanile, Pakistani päritolu Nasrin Jamalile, Liibanonis sündinud Khanjar Wabel Abdallahile ja Venemaa alamale Vadim Nazarovile, kes kõik töötasid ÜRO heaks.

«See on järjekordne kurb päev ÜRO-s, kus meie kallid ja austatud kolleegid said Kabuli terrorirünnakus surma. Leiname kaotatud kaaslasi, kuid oleme pühendunud edaspidigi oma eesmärgile töötada rahu, stabiilsuse, julgeoleku ja parema tuleviku nimel Afganistanis,» ütles Ban.

ÜRO peasekretär mõistis juba varem Kabuli terrorirünnaku karmisõnaliselt hukka.

«Sellised rünnakud, mis võtavad teadlikult sihtmärkideks tsiviilisikud, on täiesti vastuvõetamatud ja kujutavad endast igasuguste rahvusvaheliste seaduste häbematut eiramist,» märkis Ban.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles