Norra tuleõnnetuspaigas kardetakse plahvatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Norras Lærdali vallas, kus tuli on juba hävitanud vähemalt 30 hoonet, kardetakse kohaliku meedia teatel plahvatust.

Politseinikud piirasid ümber ala, kus võib olla gaasiballoone.Videot kustutustödest näeb siit.

Tuletõrjujad pole saanud eile õhtul puhkenud tulekahju kontrolli alla, kuigi Norra ringhäälingu NRK andmetel on kõva tuul vaibunud. Piirkonnas pole elektrit, ka ei tööta mobiiltelefonid ja nii on päästetööde korraldamine keeruline.

Lærdalsøyri piirkonnas olevad 160 puumaja, mis on kantud UNESCO maailmapärandi nimekirja, pärinevad 18. ja 19. sajandist. Neist vähemalt kolm on hävinud.

Bergeni päästeteenistuse juht Kjell Ove Christophersen rääkis NRK-le, õnnetuspaik sarnaneb sõjatandriga.

Lærdali vallavanema asetäitja Geir Berge Øverlandi sõnul on seal justkui põrgu.

Viimaste andmete järgi on 90 inimest pöördunud arstiabi saamiseks haiglasse. Keegi õnneks tõsiselt viga pole saanud. Osa neist suunati ravile Fordeni keskhaiglasse, osa Vossi haiglassse.

Lærdalsøyri keskuses elab umbes 400-500 inimest, laiemal territooriumil 2000-3000 inimest.
Sogn og Fjordane lääni politsei esindaja Nils Erik Egger rääkis Helsingin Sanomatele, et tegemist on tõelise katastroofiga. See, kust ja miks kahjutuli alguse sai, pole tema sõnul teada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles