Läti peaministrikandidaat avalikustab täna uue valitsuse koosseisu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaministrikandidaat Laimdota Straujuma.
Läti peaministrikandidaat Laimdota Straujuma. Foto: SCANPIX

Läti peaministrikandidaat Laimdota Straujuma teeb täna ametlikult teatavaks uue valitsuse koosseisu.

Kõik võimukoalitsiooni kuuluvad erakonnad on juba ametlikult oma kandidaadid ministrikohtadele esitanud. Selgust ei ole ainult majandusministri kohta, kuna Straujuma teatas 16. jaanuaril, et ei näe uues valitsuses kohta praegusele majandusministrile Daniels Pavļutsile, kelle esitas Reformipartei.

Straujuma tegi eile Reformiparteile ettepaneku esitada majandusministriks Vjačeslavs Dombrovskis. Reformipartei otsustab täna edasise tegevuse selles küsimuses..

Rahandusministri kohale on esitatud praegune rahandusminister Andris Vilks, haridus- ja teadusministri ametisse seimi haridus-, kultuuri- ja teaduskomisjoni esimees Ina Druviete, kes oli sellel kohal ka aastail 2004-2006. Tervishoiuministrina jätkab praegu selles ametis olev Ingrīda Circene. Kõik nad esindavad erakonda Ühtsus. Sideministri kohale võib jääda parteitu minister Anrijs Matīss.

Läti Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS) esitas ametlikult Jānis Dūklavsi põllumajandusministriks, Uldis Augulise sotsiaalministriks ja Raimonds Vējonise kaitseministriks.

Rahvuskonservatiivne Rahvuslik Allianss esitas keskkonna ja regionaalarengu ministriks erakonna parlamendifraktsiooni juhi Einārs Cilinskise, kultuuriministriks praegu selles ametis oleva Dace Melbārde ning justiitsministriks rahvuslaste ühenduse Riia linnavolikogu fraktsiooni juhi Baiba Broka.

Reformipartei esitas Edgars Rinkēvičsi välisministriks ning Rihards Kozlovskise siseministriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles