Janukovõtš: Kiievi rahutused on ohuks kogu Ukrainale

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovõtš
Ukraina president Viktor Janukovõtš Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš ütles täna, et politsei ja meeleavaldajate vahelised kokkupõrked Kiievis on ohuks kogu riigile.

«Ma olen veendunud, et selline fenomen pole oht ainult Kiievile, vaid kogu Ukrainale,» vahendas uudisteagentuur AFP Janukovõtši sõnu. «Ma kutsun üles dialoogile, kompromissile ja rahunemisele meie riigis.»

President rõhutas, et ta varem lubas meeleavaldusi otsuse vastu loobuda Euroopa Liidu lepingust, kuid nüüd on tema kannatus katkemas. «Ma suhtusin teie demonstratsioonidesse mõistvalt ja väljendasin valmisolekut erimeelsused lahendada,» sõnas ta.

«Ma palun teil mitte järgneda neile, kes kutsuvad üles vägivallale, kes provotseerivad lõhe tekkimist riigi ja ühiskonna vahel.»

Eile Ukrainas toimunud protestijate ja politsei vahelistes kokkupõrgetes sai üle 200 inimese viga.

Kolm peamist opositsioonijuhti, nende hulgas Vitali Klitško, kutsusid oma toetajaid üles rahumeelselt protestima. Endine peaminister Julija Tõmošenko aga avaldas toetust politseinikega kaklejatele.

Vastuseks Janukovõtši üleskutsele teatas Tõmošenko partei Üleukrainaline Ühendus Isamaa, et opositsioonijuhid on valmis dialoogiks, kuid teevad seda presidendiga, mitte tema nõunikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles