Ukrainas jõustus täna meeleavaldajate pahameele sütitanud protestiseadus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlema süttinud riietega Ukraina protestija eile Kiievi kesklinnas.
Põlema süttinud riietega Ukraina protestija eile Kiievi kesklinnas. Foto: SCANPIX

Ukraina tänavaprotestid taas uue hooga käima lükanud vastuoluline protestiseadus jõustus täna, kui selle tekst avaldati ametlikult valitsuse ajalehes.

Lääneriikide ja Ukraina opositsioonimeeleavaldajate protestidest hoolimata seadus jõustus. Uute seaduste kohaselt on peaaegu kõik protestimise vormid nüüdsest keelatud. Muuhulgas pole enam lubatud protestijatel kanda näomaske, blokeerida avalikke hooneid ega kanda kiivreid.

Uue seaduse kriitikute hinnangul võib see anda võimudele voli protestiliikumine laiali ajada.

Öö vastu tänast möödus Kiievis rahutult. Pühapäeval puhkenud kkkupõrgetes on viga saanud umbes sada inimest, nende seas ka kümneid miilitsaid. Arreteeritud on vähemalt 30 inimest.

Eile õhtul tegi Ukraina president Viktor Janukovõtš avalduse, kus ta teatas, et ajal, mil rahulikud protestid on muutumas vägivalla, mässu ja süütamistega massirahutusteks, on ta veendunud, et see nähtus pole ohtlik enam mitte ainult Kiievile, vaid kogu Ukrainale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles