Venemaa: Iraani kõrvalejätmine Süüria kõnelustelt on viga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni ootamatu otsus tühistada Iraanile esitatud kutse osaleda sel nädalal toimuval Süüria rahukonverentsil oli viga, kuid see ei vii katastroofini, ütles täna Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Loomulikult oli see viga,» ütles Lavrov ajakirjanikele. «Kuid mingit katastroofi pole juhtunud,» lisas ta, nimetades kolmapäeval Šveitsis Montreux's toimuvat konverentsi halvustavalt «ühepäevaürituseks».

Ban teatas pühapäeval, et esitas Iraanile kutse pärast kaks päeva kestnud kõnelusi Iraani välisministri Mohammad Javad Zarifiga. Zarif nõustus osalema ning lubas, et islamivabariik mängib positiivset ja konstruktiivset rolli Süüria konflikti lõpetamise jõupingutustes.

Süüria opositsioonikoalitsioon teatas seepeale, et boikoteerib Šveitsis peetavaid kõnelusi president Bashar al-Assadi režiimiga, kui Ban ei võta tagasi Assadi toetavale Iraanile esitatud kutset üritusel osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles