Jeemeni mässulised võtsid pantvangi ameeriklastest abielupaari

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni julgeolekujõudude sõdurid
Jeemeni julgeolekujõudude sõdurid Foto: SCANPIX

Relvastatud mehed röövisid Jeemeni pealinna Sana lähistel Ühendriiklastest abielupaari, nende kohaliku autojuhi ja tõlgi.


Reutersi andmetel on mässulised esitanud Jeemeni valitsusele nõude vabastada trellide taga viibiv pereliige.

USA saatkond Jeemeni pealinnas Sanas teatas telekanalile CBS News, et neil pole kindlaid andmeid sellest, et röövitud mees ja naine oleksid USA turistid.

Radikaalne Jeemeni islamivaimulik Anwar al-Awlaqi julgustas eile Ühendriikide sõjaväes teenivaid moslemeid tapma armeekaaslasi. Seejuures tõi Awlaqi moslemitele eeskujuks USA armees teeninud Jordaania päritolu muhameedlasest psühhiaatri Nidal Malik Hasani, kes avas mullu novembris Texase osariigis asuvas Fort Hoodi sõjaväebaasi meditsiinilise ülevaatuse keskuses sõdurite pihta tule ja tappis 13 inimest.

Eelmisel nädalal pääsesid Saudi Araabia julgeolekujõudude eduka päästeoperatsiooni tulemusel vabadusse kaks väikest Saksa tüdrukut, kes olid Jeemeni mässuliste käes olnud pantvangis peaaegu aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles