Advokaat: Snowden kardab oma elu pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden
Edward Snowden Foto: SCANPIX

Saladuskatte all Venemaal elav USA luureprogrammide lekitaja Edward Snowden kardab oma elu pärast, kinnitas tema advokaat Anatoli Kutšerena.

Kutšerena sõnul on 30-aastast Snowdenit ähvardatud ja advokaadi sõnul on selle taga Ühendriikide kaitseministeeriumi töötajad. Advokaadi sõnul elab Snowden ihukaitsjate valvsa pilgu all, kuid kaalub sellele vaatamata täiendavaid turvameetmeid.

«Edward peab neid tõeliseks ähvardusteks oma elule ja heaolule,» märkis Kutšerena.

Kutšerena kommentaar on vastuseks täna USA veebiportaalis BuzzFeed ilmunud artiklile «Ameerika spioonid soovivad Edward Snowdeni surma», milles tsiteeriti anonüümseks jääda soovinud Pentagoni ametnikku, kelle sõnul oleks ta valmis Snowdeni tapma.

«Maailmas, kus mind ei takistataks ameeriklast tapmast, oleksin ma isiklikult valmis ta tapma,» ütles praegu NSA analüütikuna töötav allikas.

USA riikliku julgeolekuameti (NSA) salajase andmekogumisprogrammi PRISM ja muu luuretegevuse kohta avalikkusele infot lekitanud Snowden on kuulutatud Ühendriikide poolt tagaotsitavaks, kuid Vene võimud andsid talle mullu ajutise varjupaiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles