Ukraina eriüksuslased lammutasid meeleavaldajate barrikaade

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina miilitsa eriüksuse Berkut liikmed lammutasid täna hommikul maha meeleavaldajate barrikaadid Hruševski tänaval Kiievi kesklinnas, edastas telekanal Pervõi Kanal.

Euromaidani aktivistid loopisid korrakaitsejõudude liikmete pihta kive ja süüteseguga pudeleid, vahendas Interfax.

Telejaama Pjatõi Kanal andmetes sai HruševskI tänava kokkupõrgetes üks inimene surma. Ühe pealtnägija sõnul plahvatas mehe juures granaat, teise sõnul hukkus mees kuulitabamuse tõttu.

BBC Ukraina korrespondendi sõnul kinnitas meditsiiniteenistuse juht kuuldusi ühe meeleavaldaja hukkumisest. Noort meest oli tabanud neli lasku. Tema surma fakti kinnitati kell 6 (kohaliku aja järgi).

Kell 7.30 edastas BBC, et sinna medpunkt, kes lebas nelja kuuluhaavaga surnukeha, saabusid miilitsatöötaja ja kohtumeditsiini ekspert.

Ukrainska Pravda andmetel oli ohvriks Sergei Nigojan, kes oli aktiivne euromaidani ürituste osaleja.

Vägivallatsemise tõttu hakati sulgema relvakauplusi, edastas Novõi Region viitega telekanalile 112 Ukraina. Poodidest, mis asuvad kesklinnale lähedal, viiakse relvi minema. Kauplusi ei avata enne, kui olukord riigis pole stabiliseerunud.

Eile kukkus Dinamo staadioni 13-meetrise samba otsast alla mees, kes suri hiljem reanimatsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles