Eestlaste narkoprotsessil Espoos on erakordselt karmid turvameetmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest kurjategijad juhtisid Soomes ulatuslikku narkoäri, saates kullerpostiga Hollandist Soome suurtes kogustest amfetamiini ja hašišit. Soomes tegelesid uimastite levitamisega Bandidose motoklubi liikmed. Pildil kurjategijatelt kättesaadud amfetamiin.
Eestlastest kurjategijad juhtisid Soomes ulatuslikku narkoäri, saates kullerpostiga Hollandist Soome suurtes kogustest amfetamiini ja hašišit. Soomes tegelesid uimastite levitamisega Bandidose motoklubi liikmed. Pildil kurjategijatelt kättesaadud amfetamiin. Foto: Soome politsei

Espoos algas õigusmõistmine 20 eestlase üle, kohtusaalis on erakordselt karmid turvameetmed ja tavapärasest rohkem politseinikke.

Lisaks eestlastele on kuritegudes kahtlustatavateks ka viis soomlast, kes kuuluvad motojõuku MC Bandidos või selle tütarklubisse.

Ringkonnakohtu prokurör nõuab kohtualuste karistamist peamiselt raskete narkokuritegude tõttu.

Politseinike eeluurimismaterjalide järgi võib oletada, et kahtlustatavad tõid Soome mullu kümneid kilogramme narkootikume. Loo muudab eriliseks tõsiasi, et narkootikumide sissevedu, vastuvõtmist ja levitamist koordineeriti Helsingi Sörnäiste vanglast.

Vangla müüril seisnud kaaslane tulistas ammuga kambri katusele tamiili. Eestlane tõmbas noole koos tamiiliga enda kambrisse ja kaaslased kinnitasid tamiili teise otsa vastasmaja katusele. Tekitatud õhusilla kaudu toimetasid kaaslased karistust kandvale mehele nutitelefoni ja teised narkoäri juhtimiseks vajalikud vahendid.

Soome ja Eesti politseinikud uurisid kevade ja sügise jooksul aset leidnud nelja narkootikumide salakaubavedu. Oletuste järgi toodi Soome ligi 76 kilo amfetamiini, veidi ka hašišit ning ecstasyd.

«Niisugune kogus amfetamiini maksab Soomes tänavakaubanduses hinnanguliselt ligi kaks miljonit eurot,» rääkis keskkriminaalpolitsei kriminaalkomissar Jari Räty varem meediale.

Politsei teatel kahtlustatakse eestlasi narkootikumide hankimises ja nende Soome smugeldamises. Soomlasi kahtlustatakse aine vastuvõtmises.

Uurijate oletusel olid narkootilised ained pärit Kesk-Euroopast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles