Ukraina prokuratuur tunnistas, et kaks hukkunut surid lahingmoonatabamusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioon on korraldanud ka esmaabi andmise, milles osalevad paljud vabatahtlikud.
Opositsioon on korraldanud ka esmaabi andmise, milles osalevad paljud vabatahtlikud. Foto: SCANPIX

Kaks meeleavaldajat, kelle surnukehad kolmapäeval Kiievis meeleavaldajate ja miilitsa kokkupõrgete paiga lähedalt leiti, hukkusid Ukraina prokuratuuri teatel lahingmoonatabamusest.


Mõlema hukkunu surma asjaolude ja süüdlaste tuvastamiseks on algatatud kriminaaljuurdlus, ütlesid prokurörid.

Peaminister Mõkola Azarov sõnas täna, et politseil lahingmoona ei ole ning hukkunute eest peavad vastust andma opositsioonijuhid. Kolm suurimat opositsioonierakonda tegid aga samal ajal avalduse, milles süüdistasid inimeste hukkumises president Viktor Janukovõtšit ja tema lähedasest liitlasest siseministrit Vitali Zahhartšenkot.

Kohapeal viibivate meditsiinitöötajate sõnul kaotas Kiievi kesklinnas spordistaadioni lähedal kõrgelt kukkumise tagajärjel elu veel kolmaski inimene, Kiievi linnavalitsuse tervishoiuosakonna kõneisiku Natalia Višnevska kinnitusel jäi mees aga elama ning viibib haiglaravil.

Meeleavaldajate hukkumine annab põhjust karta, et mitu kuud suhteliselt rahumeelselt kulgenud valitsusvastased meeleavaldused võivad veelgi eskaleeruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles