Klitško: Ukraina kriisi saab lahendada üksnes vahendajate kaudu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioonilise UDARi juht Vitali Klitško Kiievis 24. jaanuaril.
Opositsioonilise UDARi juht Vitali Klitško Kiievis 24. jaanuaril. Foto: SCANPIX

Ukraina opositsioonierakonna UDAR juhi Vitali Klitško sõnul on võimalik riigis jätkuvat poliitilist kriisi lahendada vaid Euroopa liidu ja Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vahendusel.

«Kõiki arutelusid selle üle, kuidas Ukraina kriisi lahendada, tuleks pidada läbi kõrgetasemeliste rahvusvaheliste vahendajate. [President Viktor] Janukovõtš ei taha tunnistada [...], et kõik praegu aset leidvad sündmused on tingitud rahva ülestõusmisest tema võimu vastu,» vahendas UDAR-i pressiteenistus Klitško sõnu.

Peaminister Mõkola Azarov kutsus Euroopa Liidu võimukandjaid Ukraina olukorra stabiliseerimiseks opositsiooni mõjutama.

«Euroopa poliitikud võiksid osutada Ukrainale abi olukorra stabiliseerimisel. Piisaks, kui [Euroopa Komisjoni president José] Barroso, [EL-i välispoliitikajuht Catherine] Ashton, [Euroopa Komisjoni laienemisvolinik Štefan] Füle ja teised Euroopa poliitikud pöörduksid Ukraina opositsiooni poole ja ütleksid neile, et riigiasutuste ja administratiivhoonete hõivamine on ebaseaduslik ja vastuolus demokraatia standarditega ning et kui opositsioon jätkab niisuguseid tegusid, loobute te koostööst sellega,» ütles Azarov.

Ukrainas on alates pühapäevast kestnud kokkupõrked meeleavaldajate ja miilitsajõudude vahel. Viimastel päevadel on tulnud teateid valitsushoonete hõivamisest mitmel pool Lääne-Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles