Peruus päästeti kadunuks jäänud eestlased

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Choquequirao
Choquequirao Foto: SCANPIX

Üleeile päästeti Peruus viis Eestist, Itaaliast ja Rumeeniast pärit turisti, kes olid mitu päeva varem matkates kadunuks jäänud.

Päästemeeskonnad leidisid vedelikupuuduse all kannatanud turistid riigi lõunaosast Apurímaci jõe lähedalt ning viisid nad helikopteriga haiglasse, vahendas Latinapress.

Välisministeeriumi pressiesindaja sõnul pole Peruus hätta sattunud eestlased ministeeriumiga ise ühendust võtnud. Küll aga kontakteerus välisministeeriumiga täna ühe eestlase perekonnaliige ning nüüd hakkab ministeerium selgitama, mis täpselt juhtus ja kuidas nad saavad abiks olla. Praeguste andmete kohaselt oli grupis kolm eestlast.

Kohaliku meedia sõnul tahtis viieliikmeline grupp külastada Choquequiraod, kus asuvad inkade linna varemed, kuid nad eksisid ära. Varemeteni jõudmiseks tuleb läbida mitmepäevane jalgsimatk ning seetõttu külastab seda aastas keskmiselt vähem turiste, kui näiteks Machu Picchut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles