Meikar: Klitško võidaks teises voorus Janukovõtšit

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško.
Vitali Klitško. Foto: SCANPIX

Inimõiguste aktivist Silver Meikar ennustas, et kui homme toimuksid Ukrainas presidendivalimised, saavutaks esimeses voorus edu praegune riigipea Viktor Janukovõtš, teises voorus võidaks valimised aga opositsiooni üks juhte Vitali Klitško.

«Arvan, et kui homme oleksid presidendivalimised, siis esimeses voorus saaks enim hääli praegune president Janukovõtš, teise vooru läheksid edasi Klitško ja Janukovits ning võidaks Klitško,» rääkis Meikar ETV saates «Välisilm».

«2004. aasta Oranž revolutsioon möödus ohvriteta, ilma tõsiste kakluste ja vägivallata, oli väikseid kaklusi, aga ei midagi sellist, mida me oleme nüüd näinud, »rõhutas Meikar.

«Poode pole rüüstatud, inimeste viha on suunatud võimuinstitutsioonide ja eriüksuste vastu, aga marodööritsemiseks pole läinud,» sõnas ta.

Lahendusteed on Meikari sõnul nüüd oluliselt keerulisemad.

«Kui võrrelda praegust Oranži revolutsiooniga, siis nüüd on situatsioon täiskasvanulikum, kui 2004 oldi nõus uskuma valgel hobusel tulevat juhti, siis seekord on võitluse teravik suunatud korruptsiooni, vaesuse, õigusriigi puudumise ja teistele selliste nähtuste vastu,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles