Janukovõtš lubas protestivastase seaduse tühistada

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovõtši ja opositsiooniliidrite kohtumine
Viktor Janukovõtši ja opositsiooniliidrite kohtumine Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš lubas esmaspäeva õhtul kohtumisel opositsioonijuhtidega protestivastase seaduse tühistada, kuid märkis, et vangistatud meeleavaldajaid ei vabastata enne, kui protestijad võtavad barrikaadid maha.

«Tehtud sai poliitiline otsus, mis tühistab palju arutelusid põhjustanud 16. jaanuari seadused,» vahendas uudisteagentuur AFP Ukraina justiitsminister Olena Lukašt.

Janukovõtši toetajad võtsid protestivastase seaduse parlamendis kiiresti vastu. See põhjustas aga meeleavalduste leviku üle kogu Ukraina. Näiteks on seaduses avalike hoonete blokeerimise eest ette nähtud kuni viie aasta pikkune vanglakaristus. Samuti lihtsustab seadus ka rahvaesindajate kohtusse andmise protseduuri.

Lisaks keeldus esmaspäeva õhtul Ukraina erakonna Isamaa liider Arseni Jatsenjuk ametlikult talle pakutud peaministritoolist.

Janukovõtš kohtus esmaspäeval kolme peamise opositsiooniliidri Jatsenjuki, Vitali Klitško ja Oleg Tjagnibokiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles