PM Ukrainas: protestijad on otsutavaks päevaks valmis

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsa eriüksuslased ees parlamendihoone ja valitsuse ette viival teel.
Miilitsa eriüksuslased ees parlamendihoone ja valitsuse ette viival teel. Foto: Andres Haabu

Täna hakkab Ukraina parlament erandkorras arutama protestijate nõudmisi, sealhulgas valitsuse tagasiastumist. Tõenäoliselt tühistab ülemraada ka alles selle kuu keskel vastu võetud karmi protestiseaduse.

Osa vaatlejaid nimetab algavat päeva otsustavaks, teised kahtlevad, kas see praegu Ukrainas valitsevasse olukorda suuri muutusi toob.

Protestijad asutavad end parlamendihoone lähedusse aga tõsisemalt sisse, täna varahommikuks olid kõnniteele kerkinud juba ka telgid. Kui päeval pääses barrikaadide vahelt veel viimase protestijate püstitatud vallini – kokku on neid vähemalt kolm – siis pärast südaööd ei lasknud läbipääsu juures valvanud mehed enam eriti inimesi sisse. «Me ei tea, mis tuleb, kindlam on inimesi ohutus kauguses hoida,» ütlesid nad.

Küsimuse peale, milliseks ülejäänud öö nende hinnangul kujuneda võib, vastasid mehed, et nemad valmistuvad ka provokatsioonideks.

Ööpäeva justiitsministeeriumi hoonet oma käes hoinud opositsioonirühmitusSpilna Sprava oli eile õhuks maja pea täielikult hüljanud. Ministeeriumi uks oli irvakil, silt majaseinal katki löödud ning ukse ees seisis üksik mees. Küsimuse peale, mis hoones veel toimub, vastas ta: «Kurat seda teab,» ning rohkem vestlushimu mehel polnud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles