Lõuna-Korea otsib radariekraanilt kadunud Põhja-Korea allveelaevu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea allveelaev.
Lõuna-Korea allveelaev. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea sõjavägi üritab kindlaks teha nelja Põhja-Korea allveelaeva asukohta, mis oma baasidest kahe päeva eest väljusid ning seejärel radariekraanidelt kadusid, vahendab AFP.

Pinged kahe riigi vahel on viimase nädala jooksul järsult teravnenud, kuna Soul süüdistas Pyongyangi ametlikult sõjalaeva Cheonan uputamises 26. märtsil. Torpeedorünnakus hukkus 46 Lõuna-Korea sõdurit. Eile teatas Põhja-Korea, et katkestab kõik suhted lõunanaabriga.

Uudisteagentuur Yonhap tsiteeris täna anonüümset sõjaväeametnikku, kelle sõnul haihtusid neli 300-tonnist Sang-O-tüüpi allveelaeva radariekraanidelt pärast Chaho mereväebaasist lahkumist Põhja-Korea kirdeosas. Pyongyangil on väidetavalt kokku 40 säärast allveelaeva.

«On üpris haruldane, et mitu Põhja-Korea allveelaeva pole kaks päeva jätnud ühtegi jälge. Üritame neid leida, kasutades Jaapani merel kõiki mereväe võimekusi,» ütles ametnik.

Asekaitseminister Chang Kwang-Il ütles, et allveelaevad paistavad osalevat rutiinsel mereväeõppusel, kuid sõjavägi hoiab olukorral aktiivselt silma peal.

USA teatas eile, et kavatseb lähiajal koos Lõuna-Korea mereväega korraldada Kollasel merel ühisõppuse, milles keskendutakse allveelaevade tõrjumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles