Putin väljendas vastuseisu sekkumisele Ukrainas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin täna Brüsselis tippkohtumisel.
Vladimir Putin täna Brüsselis tippkohtumisel. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin väljendas täna oma vastuseisu välisele sekkumisele Ukrainas, öeldes, et välisriikide esindajate külaskäigud üksnes pingestavad sealset olukorda.

«Ma arvan, et mida rohkem on seal vahendajaid, seda rohkem on seal probleeme,» ütles Putin Brüsselis pärast tippkohtumist Euroopa Liidu juhtidega.

«Vähemalt ei kavatse Venemaa kunagi sekkuda,» lisas ta.

Tegemist on halvasti varjatud etteheitega ELi liikmesmaadele ja teistele lääneriikidele, kes on viimastel nädalatel lähetanud Ukrainasse mitmeid diplomaate.

Varemgi Ukrainat külastanud ELi välispoliitika juht Catherine Ashton sõitis Kiievisse kohe pärast tippkohtumist, oma teisel Kiievi-visiidil viimase nelja päeva jooksul on ka Euroopa Komisjoni laienemis- ja naabruspoliitika volinik Štefan Füle.

Detsembris käis Ukrainas USA välisministri abi Victoria Nuland, kes jagas meeleavaldajatele kooke, vabariiklasest senaator John McCain aga pöördus 200 000 Euroopa-meelse protestija poole, kinnitades neile Ühendriikide toetust.

«Ma arvan, et Ukraina rahvas on võimeline selle olukorra ise lahendama,» ütles Putin.

«Ma võin üksnes ette kujutada, kuidas meie Euroopa partnerid reageeriksid, kui meie välisminister oleks kriisi kõrghetkel ilmunud näiteks Kreekas või Küprosel mõnele Euroopa-vastasele meeleavaldusele ja asunud seal kõnet pidama,» lisas Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles