Eesti suursaadik: Ukrainale on kõige olulisem lahendada konflikt põhiseaduse raamides

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldused Ukrainas Kiievis 28. jaanuaril.
Meeleavaldused Ukrainas Kiievis 28. jaanuaril. Foto: Andres Haabu

Ukraina puhul on kõige olulisem, et kestev konflikt laheneks põhiseaduslike vahenditega, mitte kodusõjaga, rõhutas Eesti suursaadik Ukrainas Sulev Kannike.

Rääkides Ukraina valitsuse tagasiastumisest, viitas Kannike opositsiooniliider Vitali Klõtško seisukohale, et seda oleks tulnud juba kaks kuud tagasi teha ja praegu sellest enam ei piisa, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Mingi uue tooni andmine vastu heliharki see on, aga mitte uus lugu,» märkis suursaadik, rõhutades, et pole kunagi hea, kui riik väljub põhiseaduse raamidest.

«Parim, mis Euroopa Liidule ja regioonile ja võibolla kogu maailmale on, on see, et konflikt laheneks põhiseaduse raames ja kui poliitilised jõud kokku lepivad, ja on vaja uut põhiseadust, siis selle raames, aga mitte tänavavõitluse tasemel.»

Kannike tuletas meelde, et kui olime Gruusia üle uhked, et esimest korda pika aja jooksul suudeti seal mullu rahulikult presidendivõimu üle anda, siis vaevalt me soovime, et Ukraina jõuaks sinna, kus Gruusia oli 20 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles