Luurejuht: Süüria Al-Qaeda kavandab rünnakut USA vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA riikliku luureteenistuse direktor James Clapper
USA riikliku luureteenistuse direktor James Clapper Foto: SCANPIX

Süüria Al-Qaedaga seotud džihaadirühmitus Al-Nusra Rinne kavandab Ameerika Ühendriikide vastu suunatud rünnakut, ütles USA riikliku luureteenistuse direktor James Clapper kolmapäeval.

Luurejuht lausus senati luurekomitee iga-aastasel ohuanalüüsi kohtumisel, et sarnased Al-Qaeda terrorivõrgustikuga seotud rühmitused on rajanud treeninglaagreid, «et õpetada välja inimesi, kes suunduksid tagasi oma riikidesse» terrorirünnakuid korraldama.

Clapperi sõnul on Süürias president Bashar al-Assadi režiimivägedega võitlevate ülestõusnute seas ligikaudu 26 000 äärmuslast, kellest omakorda umbes 7000 on välismaalased. Välisvõitlejad on pärit ligikaudu 50 riigist ning muu hulgas ka Euroopast.

USA luureametnikud on varem anonüümselt kõneldes öelnud, et käputäis Ühendriikidest ja mitusada Euroopa riikidest pärit võitlejat on praeguseks juba kodumaale naasnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles