Jatsenjuki sõnul ei ole opositsioon amnestiaseadusega veel tutvunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk (keskel)
Arseni Jatsenjuk (keskel) Foto: SCANPIX

Opositsioon otsustab amnestiaseaduse täitmise üle sellega üksikasjaliku tutvumise järel, ütles opositsioonierakonna Batkivštšõna (Isamaa) parlamendifraktsiooni juht Arseni Jatsenjuk.

«Enne kui otsustame, mida sellega teha, peame selle esmalt läbi lugema. Seni me amnestiaseaduse lõplikku teksti näinud ei ole,» ütles Jatsenjuk eile ülemraada istungi järel ajakirjanikele, viidates Regioonide Partei rahvaesindaja Juri Mirošnõtšenko koostatud seadusele.

Jatsenjuki sõnul esitab opositsioon seaduse suhtes selle läbitöötamise järel oma seisukoha Kiievi Iseseisvuse väljakul.

Eelnõu toetas kolmapäeval 232 ja vastu oli 11 saadikut, opositsioon hääletusel ei osalenud. Parlamendienamus kuulub president Viktor Janukovõtši Regioonide Parteile.

Opositsioon ei olnud seadusega rahul, sest see seob amnestia Kiievi kesklinnas hõivatud valitsushoonete vabastamisega. Hääletuse ajal oli kohal 173 opositsiooni saadikut.

Amnestiaseadus jõustub pärast seda, kui peaprokuröri büroo teatab oma veebilehel, et protestijad on vabastanud kõik valitsusasutused ja lõpetanud Kiievi Hruševski tänava blokeerimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles